Willemijn

Willemijn is een lief, actief, enthousiast en vrolijk meisje van 4 jaar. Ze woont samen met haar ouders Gart Willem en Henriëtte van Dijk-Schoonhoven en zusje Mariëtte van 2 op een boerderij in de buurt van Oosterwolde (GLD).

 

 

 

In het voorjaar van 2012 voelt Willemijn zich steeds minder lekker en krijgt ze allerlei klachten. Na allerlei onderzoeken in het ziekenhuis krijgt het gezin op 15 juni het vreselijke bericht: Willemijn heeft Neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker met uitzaaiingen in beenmerg en botten. Een ziekte die slechts 1 op de 100.000 kinderen treft, jaarlijks wordt deze diagnose bij ongeveer 25 kinderen in Nederland gesteld. 

 

Het leven van het gezin wordt volledig op de kop gezet. Het gevecht tegen de ziekte begint direct heel heftig met een operatie waarbij een uitzaaiing die tegen de ruggenwervel drukt wordt weggehaald. Omdat de artsen geen kostbare tijd willen verliezen wordt tijdens de ingreep ook al gestart met de 1e chemokuur.  Inmiddels (november) heeft ze 6 chemokuren achter de rug.

 

Als ze het volledige behandeltraject in Groningen doorlopen heeft (6 chemokuren, hoge-dosis chemokuur, bestraling, operatie, stamceltherapie) en Willemijn 'schoon' is moet zij voor een immunotherapie naar Amerika (zo'n 85 dagen na de stamceltransplantatie). Deze therapie is een nabehandeling die de 20% kans op genezing in Nederland met nog eens met 20% vergroot. De medische kosten van deze behandeling worden hopelijk door de zorgverzekeraar vergoed. De reis- en verblijfskosten in Amerika en andere bijkomende kosten echter niet. Daarvoor is de Stichting Willemijn’s Wens opgericht.

 

Het is Willemijn’s  allergrootste WENS dat ze weer beter wordt.  Ook iedereen die van haar houdt wil niets liever dan dit.

 

Daarom vragen wij: ”HELPT U OOK?”

 

EEN GEZOND KIND HEEFT WEL 1000 WENSEN,

EEN ZIEK KIND MAAR ÉÉN.